Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μουσικά ντοκιμαντέρ με πολλά αστέρια

Το In-Edit Festival επιστρέφει στην Αθήνα από αύριο Τετάρτη έως και την Κυριακή κι επειδή πρόκειται για ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ παγκοσμίως, αποχαιρετήστε μας τις επόμενες ημέρες. Οι φίλοι της μουσικής (και του κινηματογράφου κατά δεύτερον) φτιάξαμε ήδη πρόγραμμα, ο κινηματογράφος «Αστορ» στη Σταδίου, ένας από τους παλαιότερους στην Αθήνα (από το 1947), θα αποτελεί το δεύτερο σπίτι μας. Ενα πλήθος μουσικών ντοκιμαντέρ μάς περιμένει.
Το 2003, στη Βαρκελώνη, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το In-Edit Festival, ένα φεστιβάλ που πρόβαλλε ντοκιμαντέρ για... μουσικούς και... μουσικές. Δεκατρία χρόνια μετά, θεωρείται το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο με διοργάνωση σε περισσότερες από δεκαπέντε πόλεις, από την Πόλη του Μεξικού μέχρι το Βερολίνο και από το Σαντιάγο μέχρι τη Μαδρίτη.
Το In-Edit Festival ήρθε στην Ελλάδα το 2014, με πρώτη στάση τη Θεσσαλονίκη, ενώ την επόμενη χρονιά διοργανώθηκε σε δύο διαφορετικές εκδόσεις: στην Αθήνα τον Φεβρουάριο και στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο. Για το 2016, ξεκίνησε το ταξίδι του από Βαρκελώνη, περνάει τώρα από Αθήνα και συνεχίζει για πρώτη φορά σε Ιταλία και Ολλανδία.

Συνεχίζω στο άρθρο ...  www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νόμιζα ότι ήμουν ένα τίποτα - Το τραγούδι με έσωσε από την αυτοκτονία

Χριστοδούλου μίλα στο περιοδικό ΕΓΩ! Weekly και στον Γιάννη Βίτσα για τη φοίτηση του ως εσωτερικός σε οικοτροφείο παρά τη θέληση του, το bullying που δέχτηκε σαν παιδί, αλλά και τη μουσική που τον έσωσε από την αυτοκτονία ... Η σχέση απόστασης που είχες με τους γονείς σου ήταν κάτι που σε πλήγωνε; Ως παιδί μάζεψα όλα τα συμπλέγματα του κόσμου. Έπειτα στάθηκα τυχερός γιατί με τη βοήθεια ανθρώπων που ήταν κοντά μου και με προσωπική θέληση, άρχισα να τα αποβάλλω. Διαβάζω το άρθρο ... www.ourlife.gr

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου μιλά στο In2life

«Πριν μου πεις οτιδήποτε, άκου τι έγινε». Έτσι ξεκίνησε η συνάντηση με τον Άγγελο Παπαδημητρίου. Και επειδή, εκτός των άλλων, είναι και απολαυστικός αφηγητής, δεν είχα παρά να τον ακολουθήσω. Είναι ο μοναδικός Έλληνας καλλιτέχνης με το double Μπιενάλε – Κάννες: Εκπροσώπησε τη χώρα μας -ως εικαστικός, βεβαίως- στην Μπιενάλε το 1993, μία από τις πιο σημαντικές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης του κόσμου και περπάτησε -ως ηθοποιός, βεβαίως- στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών το 2014 για τον ρόλο του στην ταινία «Xenia» του Πάνου Κούτρα. «Μπροστά πήγαινε η Ντέμι Μουρ και πίσω εγώ», όπως είχε πει λίγες ημέρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας σε συνέντευξή του. Ζωγράφος, γλύπτης, ηθοποιός (τα τελευταία είκοσι χρόνια), τραγουδιστής, μα πάνω από όλα λάτρης της ζωής, ένας άνθρωπος με «αστική ευγένεια» και χιούμορ, που πιστεύει ότι η καθημερινότητα είναι απλά, εφαρμοσμένη τέχνη. Τώρα είναι ο πανούργος «κύριος Πίτσαμ» στην «Όπερα της Πεντάρας» του Μπρεχτ, που ανεβαίνει στο

ο κόσμος εδώ

Free counters!