Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μουσικά ντοκιμαντέρ με πολλά αστέρια

Το In-Edit Festival επιστρέφει στην Αθήνα από αύριο Τετάρτη έως και την Κυριακή κι επειδή πρόκειται για ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ παγκοσμίως, αποχαιρετήστε μας τις επόμενες ημέρες. Οι φίλοι της μουσικής (και του κινηματογράφου κατά δεύτερον) φτιάξαμε ήδη πρόγραμμα, ο κινηματογράφος «Αστορ» στη Σταδίου, ένας από τους παλαιότερους στην Αθήνα (από το 1947), θα αποτελεί το δεύτερο σπίτι μας. Ενα πλήθος μουσικών ντοκιμαντέρ μάς περιμένει.
Το 2003, στη Βαρκελώνη, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το In-Edit Festival, ένα φεστιβάλ που πρόβαλλε ντοκιμαντέρ για... μουσικούς και... μουσικές. Δεκατρία χρόνια μετά, θεωρείται το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο με διοργάνωση σε περισσότερες από δεκαπέντε πόλεις, από την Πόλη του Μεξικού μέχρι το Βερολίνο και από το Σαντιάγο μέχρι τη Μαδρίτη.
Το In-Edit Festival ήρθε στην Ελλάδα το 2014, με πρώτη στάση τη Θεσσαλονίκη, ενώ την επόμενη χρονιά διοργανώθηκε σε δύο διαφορετικές εκδόσεις: στην Αθήνα τον Φεβρουάριο και στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο. Για το 2016, ξεκίνησε το ταξίδι του από Βαρκελώνη, περνάει τώρα από Αθήνα και συνεχίζει για πρώτη φορά σε Ιταλία και Ολλανδία.

Συνεχίζω στο άρθρο ...  www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Petros Koublis

Το ελληνόπουλο των βιντεοκλάμπ που έφτιαξε το Netflix

Τεντ Σαράντος

Ποιος είναι ο Ελληνας τρίτης γενιάς που βρίσκεται πίσω από τη μεγαλύτερη πλατφόρμα online παροχής ψυχαγωγικού περιεχομένου στον πλανήτη, με τεράστιες επιτυχίες όπως το «House of Cards», και γιατί το δημιούργημά του δεν πιάνει στην Ελλάδα! Εάν η Ελλάδα αποκλειόταν από την κοινότητα του Netflix, θα βρισκόταν στην ίδια μοίρα με τη Συρία, τη Βόρεια Κορέα και την Κίνα, δηλαδή συντροφιά με χώρες στις οποίες συντρέχουν κυρίως πολιτικοί λόγοι που επιβάλλουν την απομόνωση από τη συγκεκριμένη κιβωτό της δυτικής, μαζικής ποπ κουλτούρας.


Ισως γι’ αυτό λοιπόν η καθ’ ημάς ανάπτυξη του Netflix έχει μάλλον τον χαρακτήρα μιας διερευνητικής πρωτοβουλίας ή απόπειρας τήρησης των προσχημάτων ώστε να μη μείνει, έστω και τυπικά, η Ελλάδα εκτός των 190 χωρών του πλανήτη στις οποίες λειτουργεί μέχρι στιγμής.
Ως γνωστόν, το Netflix είναι η κορυφαία παγκοσμίως συνδρομητική υπηρεσία για την κατά παραγγελία παρακολούθηση κινηματογραφικού και τηλεοπτικού υλικού μέσω Διαδικτύου, με 75 εκατ…

ο κόσμος εδώ

Free counters!